Go Sascha!

Nadat vorige week al bekend was geworden dat Peter Visser gekozen is als lijsttrekker, heeft de PvdA nu ook de rest van de kandidatenlijst bekend gemaakt. De voordracht, moet ik uiteraard zeggen, want ook daar heeft de ledenvergadering het laatste woord.

Als grootste partij zal de PvdA waarschijnlijk de verkleining van de Staten (83 naar 55 leden) het meest merken, d.w.z. in het absolute aantal zetels. Met eenzelfde resultaat als de vorige keer zou de PvdA van de 24 zetels nog 16 zetels overhouden. De kandidatencommissie geeft dan ook terecht aan dat alleen daarom al heel wat van de zittende Statenleden niet terug zullen keren. Als je dan ook nog enige vernieuwing wilt, neemt dat aantal nog verder af. Even goed is er in de top van de lijst heel wat plek ingeruimd voor zittende Statenleden: bij de eerste 12 tel ik er 8, terwijl de eerste 5 allemaal uit de huidige fractie komen. De andere kandidaat-lijsttrekker, Freddy Weima is de 5e plek toebedeeld, Songül Akkaya staat op 4, Tjeerd Talsma op 3.

Maar vooral was ik blij verrast over de prachtige plek (nummer 2) voor Sascha Baggerman. In maart 2003 kwamen we allebei als jonkies in de Staten (de komende vier jaar zullen we nog steeds de gemiddelde leeftijd flink omlaag halen) en het is mooi om te zien dat de PvdA net als mijn partij het aandurft om jonge mensen op hoge plekken te zetten.

Eén antwoord op “Go Sascha!”

  1. Hoi Harmen,
    Bedankt! Had ik al gedaan, maar ik wilde het hier toch ook nog even gezegd hebben. We moeten de ouderen binnen de partij uiteraard niet vergeten, maar verjonging op een lijst en binnen de staten is van groot belang. We gaan er weer voor de komende vier jaar! Succes als lijsttrekker!!!
    Groeten,
    Sascha

Reacties zijn gesloten.