Lijst SP en VVD ook bekend

Ook SP en VVD hebben hun kandidatenlijsten voor de Statenverkiezingen van 7 maart nu bekend gemaakt. Beide lijsten vond ik overigens via een omweg want ze staan niet op de officiële websites. De lijst van de SP is bovendien nog een concept-lijst; ik weet niet wie op welk moment de definitieve lijst gaat vaststellen.

Terwijl het CDA op de laatste ledenvergadering nog een zittend Statenlid toevoegde aan de eerste 10 en daarmee erg nadrukkelijk kiest voor continuïteit, valt bij de VVD juist de flinke vernieuwing op. Maar liefst 11 nieuwkomers bij de eerste 20, ben wel blij dat mijn gewaardeerde collega’s van Ruimtelijke Ordening en Verkeer een mooie plek hebben gekregen:

 1. Ton Hooijmaijers (al eerder in ledenraadpleging gekozen)
 2. Cornelis Mooij
 3. Ingrid de Bijl-Baerselman
 4. Cees Loggen *
 5. Dorienke De Grave-Verkerk *
 6. Dré Kraak
 7. Dick Butter
 8. Laila Driessen-Jansen
 9. Elisabeth Post *
 10. Ariëtta Humalda-Blok
 11. Jan van Run *
 12. Köksal Gör
 13. Ruben Vis
 14. Nico Harteveld *
 15. Petra Kirch-Voors *
 16. Arianne Hoog *
 17. Lars Wieringa *
 18. Hans van Straaten *
 19. Birol Kat *
 20. Mariët Cluitmans *

* nieuw

De SP stelt de volgende kandidaten voor, met ook veel nieuwe namen inclusief een nieuwe (mij onbekende) lijsttrekker:

 1. Dago Wellink *
 2. Carlien Boelhouwer
 3. Harald Bos *
 4. Ake de Vries
 5. Richard de Graaf *
 6. Klaas Gunster *
 7. Bert Putters
 8. Louise Smits *
 9. Fred Gersteling *
 10. Arda Gerkens *
 11. Dennis Schuitemaker *
 12. Anna de Groot *
 13. Gerard Wilts *
 14. Hans Mandjes *
 15. Josephine Kaptein *

* nieuw

Ben erg benieuwd of deze kandidaten voor een andere lijn gaan kiezen dan de huidige SP-fractie en al voorzichtig koersen op meebesturen.

6 antwoorden op “Lijst SP en VVD ook bekend”

 1. Welja, geef de SP maar een sneer… Die partij weet met haar duidelijke linkse geluid een stuk meer kiezers te overtuigen dan jouw partij met haar waterige-groen-liberale gedachtenkronkels. Misschien is GroenLinks een beetje jaloers op de SP?

 2. Ik heb mijn stukje drie keer nagelezen, maar ik kan de sneer naar de SP niet vinden. Ben ook niet jaloers op de SP dus daar kan het niet aan liggen.

 3. @michelle Waar zie jij een sneer? Harmen vraagt zich slechts af welke lijn de SP gaat kiezen en of ze bestuursverantwoordelijkheid willen gaan nemen. Degene die sneert dat ben jij, en niet zo’n klein beetje ook.

 4. Wie zegt dat de huidige SP-fractie niet mee wil besturen? Misschien is hier wel (bewuste?) selectieve perceptie aan de orde.

 5. Klopt. Is mijn zeer bewuste selectieve perceptie nu ik 3,5 jaar met de SP te maken heb gehad in de Staten. Ik hoop erg dat de nieuwe fractie zich constructiever zal opstellen.

Reacties zijn gesloten.