Nu ook D66

Als laatste heeft ook D66 de lijst voor de provinciale verkiezingen klaar:

 1. Joke Geldhof (al in eerdere raadpleging gekozen)
 2. Zafer Yurdakul
 3. Flip de Groot
 4. Jan Keijzer
 5. Andries Tijssens
 6. Noortje van Kleef
 7. Hein Struben
 8. Carmen van der Hoff
 9. Rick ten Have
 10. Madelon Grin
 11. Bart Fokkens
 12. Hans van Halem
 13. Frans Klut
 14. Harold IJskes
 15. Jurrian Meeter

Behalve Joke Geldhof keert niemand van de huidige fractie terug. Maar de kandidaten daarna hebben wel politieke ervaring: Zafer Yurdakul is oud-raadslid in Amsterdam en nu zakelijker leider bij Podium Mozaïek, restaurant/theater vlakbij mij in de buurt. Flip de Groot, nummer 3 was raadslid en wethouder in Muiden.

Grote vraag is wel met hoeveel zetels D66 terug zal komen in de Staten: op basis van de uitslag in 2003 zouden er nog 3 zetels overblijven, maar met de Kamerverkiezingen in het achterhoofd kon dat nog wel eens minder worden.