SP boos over het woordje ‘nu’

Wat al niet nieuws is in deze campagnetijd:

De provinciale fractie van de SP beschuldigt de PvdA hun verkiezingsleuze te hebben gekopieerd. De SP-leuze is al geruime tijd ‘SP nu, nu zeker’. De PvdA adverteert met ‘juist nu’. Volgens de PvdA lag die slogan al een tijdje op de plank en is deze nu tevoorschijn gehaald. De SP zegt dat de PvdA wil meeliften op het succes van de SP. filmpje

Ik geloof niet dat een partij het alleenrecht kan claimen op het woordje nu, maar ik vind vooral de toevoeging ‘zeker’ of ‘juist’ zo interessant. Waarom juist en zeker nu? Wat zijn de dringende motieven waarom het deze verkiezingen toch wel echt essentieel is om PvdA of SP te stemmen? En hoefde het dan de vorige keer niet zo nodig en mag ik de volgende keer weer overslaan? Waarom geen slogan als: ’toen en nu’, ‘nu weer of ‘ook nu’?

Welnu, zo is het nu ook nog eens een keer, hier en nu, tot nu toe, wij houden het simpel: Groen op 1, daarom 7 maart GroenLinks!

2 antwoorden op “SP boos over het woordje ‘nu’”

Reacties zijn gesloten.