Wijnkenners gezocht

Eén van de aardige bijkomstigheden van het meedoen aan debatten is dat je na afloop vaak een fles wijn meekrijgt als dank. Erg origineel is dat niet, maar ik vind het een handige en prettige manier om mijn wijnrek te vullen. Helaas ben ik niet echt een kenner en vandaar dat ik jullie hulp inroep. Welke wijn moet ik meteen drinken, welke kan het beste nog even rijpen en welke wijn kan ik beter helemaal niet ontkurken?

 • Tour des Gendres Bergerac 2002
 • Tour des Gendres Bergerac 2005
 • Errazuriz 2004
 • La Palma 2005

6 antwoorden op “Wijnkenners gezocht”

 1. Ik denk dat je redelijk veilig kunt stellen dat je elke wijn die je krijgt gewoon direct kan opdrinken, tenzij er expliciet gezegd wordt dat je ‘m beter kan bewaren.
  En anders is er altijd nog de supermarktwijngids om te checken 😉

 2. Harmen, wanneer verwacht je dat er met de eerste waterstofmopets bij de benzinepomp kan worden gepompt? er moet echt iets gebeuren in Holland, de lucht langs de wegen is te vies, groetjes rafie

 3. @ rafie: Goed punt. Waterstof, lijnzaadolie, biodiesel. Eigenlijk ligt hier een taak voor de regering om te zorgen voor en netwerk van tankstations door het hele land waar dat mogelijk is. Als dat niet gebeurt dan moeten we als Noord-Holland het initiatief nemen voorzover het gaat over tankstations langs provinciale wegen.
  @ Michel: Ja, daar ga ik wel vanuit 🙂 Maar dan is de vraag welke fles het verdient beste als eerste open te gaan?

 4. Ik ken de wijnen zelf niet maar ik zou de Tour des Gendres Bergerac 2002 niet te lang meer laten liggen. Wel ff tot rust laten komen. Dus die maar als eerste.

 5. Die Bergerac van 2005 kan nog stroef aan je tanden zijn. Even laten liggen, een jaartje?
  als het lukt…

Reacties zijn gesloten.