Noord-Holland kiest!

Nhk162Voor wie de uitzendingen gemist heeft of niet in deze provincie woont, maar toch graag iets wil meepikken van de provinciale campagne: Noord-Holland kiest

Zelf zat ik in de uitzending van 21 februari, ben ik vandaag (23) te zien en nog op 1 maart. Het slotdebat van TV Noord-Holland is  op 6 maart van 20.00-21.00 en ook op verkiezingsdag komen ze ’s avonds live uit het Provinciehuis.

9 antwoorden op “Noord-Holland kiest!”

 1. Samen met Harmen was ik zaterdagavond 24 februari in Pakhuis De Zwijger. Bij Salto, de lokaalste omroep van Amsterdam. AT5 ? Nee, Salto waar op twee tv-kanalen breed wordt uitgemeten wat Amsterdammers aan tv maken en (misschien) ook op tv willen zien.
  We hadden een debat over cultuur. Ik voelde me als VVD-er bij Groen Links op de koffie en zo was het ook want wat bleek? GL had een uur zendtijd en studioruimte gehuurd en was zo vriendelijk ook de andere partijen aan het woord te laten. Grote dank! Hun GroenLinks-posters hingen er wel maar wie heeft ze gezien? Niemand waarschijnlijk, want ze hingen buiten beeld. En de mijne niet. Mijn VVD-poster hing strategisch op een deur, precies in de camera.
  De VVD en cultuur dat is inzet voor cultuurbehoud, culuureducatie en er voor te zorgen dat mensen mee doen aan cultuur. Vooral jongeren. Verder heeft de provincie de afgelopen vier jaar veel geld gegeven aan onder meer de Filharmonie in Haarlem, het Stedelijk Museum en het Joods Historisch [kinder]museum in Amsterdam en aan de nieuwe Hermitage aan de Amstel.
  Na de cultuur gauw door naar het programma De Hoeksteen live van een oude bekende: Raoul Maroquin. Al 15 jaar de gastheer, met nu onder meer Rob Zwetsloot (De Raad vandaag) en Francois van Engers. Ik werd geinterviewd door anchorwoman Petra Geffen. Samen met Noordhollands SP-voorman Dago Wellink. Ik stak hem rond om in mijn zak. Vet!
  Harmen kwam waarschijnlijk na mij aan de beurt maar door de napraat met Dago heb ik dat effe gemist. Al met al een leuke avond temidden van veel linkse (en een enkele rechtse) politici

 2. In uw verkiezingspamflet prov.staten staat onder: ‘Hoe verschillen we van de SP?’: “GroenLinks durfde in 2003 regeringsverantwoordelijkheid te nemen…”
  Kunt u mij de namen van de bewindslieden van GroenLinks mailen die in 2003 in het kabinet Balkenende hebben gezeten?
  Hartelijk dank,
  Henk John
  Broek in Waterland.

 3. “Mijn poster hing lekker in beeld en die van GroenLinks niet” en “ik stak de SP-kandidaat rond om in mijn zak” (nieuwe uitdrukking overigens?): als dit het niveau van de provinciale VVD is, laat maar zitten dan!

 4. Het spijt me, maar de provinciale regering bestaat niet. Men spreekt over Provinciale Staten en Gedeputeerde Staten. Uw opmerking in uw verkiezingspamflet als zou de SP in tegenstelling tot GroenLinks in 2003 geen regeringsverantwoordelijkheid hebben willen dragen wekt een verkeerde suggestie.
  Henk John
  oud-ambtenaar Provincie Utrecht
  Broek in Waterland.

 5. Nou nou, Harmen. Er staat ook wat neergetypt over wat ik over cultuur heb gezegd en wat de VVD heeft ondersteund. Gewoon even doorlezen … .
  En de woordkeus, ach een beetje blogtaal zullen we maar zeggen.
  Ruben

 6. @ Ruben: ja misschien soms wat verwarrend dat de naam van degene die reactie geeft onder het bericht staat
  @ Henk John: jammer dat dit verkeerd begrepen is, maar er zijn erg weinig mensen die weten wat Gedeputeerde Staten betekent, bovendien heeft de pers het standaard over het ‘provinciebestuur’ dat gekozen gaat worden en ook dat klopt niet; ik vind het wel zo helder om over een provinciale regering te spreken

 7. Beste Harmen,
  ik kreeg je naam door van een vriend van mij op University College Utrecht, waar ik op dit moment bezig ben aan mijn bachelorscriptie. Nu is deze site volgens mij niet het goede platform om dit te bespreken, maar ik zou je graag eens willen emailen met wat vraagjes mocht dat mogelijk zijn.
  Vriendelijke groet,
  Marieke

Reacties zijn gesloten.