GroenLinks 2020

Net terug van de commissievergadering mocht ik meteen door naar het Landelijk Bureau in Utrecht. Daar was een bijeenkomst van partijraad, partijbestuur en de commissie(s) die zich bezig gaat (gaan) houden met het Project 2008. U weet wel, over beginselen, strategie en organisatie. In de laatste partijraadsvergadering was enig tumult over de samenstelling en de opdracht van die commissie(s). Omdat het partijbestuur in het aangepaste voorstel vooral op dat laatste was ingegaan en de samenstelling vrijwel intact had gelaten, klonk daarover nog enig gemopper. Maar vooral ook de oproep: laten we aan de slag gaan. Er is waarschijnlijk geen andere partij dan GroenLinks te vinden die aan de ene kant zo weinig zetels heeft en aan de andere kant zoveel stromingen en dan vind ik het knap dat al die geledingen toch nog vertegenwoordigd zijn in de commissie(s).

Ik heb de vorige keer al het nodige gezegd over het wantrouwen waar sommigen last van lijken te hebben tegenover datgene wat de ’top’ doet. Wat mij vanavond daarnaast verbaasde waren opmerkingen dat de ‘politici’ (en Tweede Kamerleden zijn daarvan toch wel de ergste verschijningsvorm) de discussie teveel zouden domineren en sturen. Mag het alsjeblieft een beetje zelfverzekerder? Alsof GroenLinksers zich daardoor laten weerhouden om hun mening te geven. Het probleem is eerder dat er teveel gediscussieerd wordt…

Als beroepskletser heb ik daar overigens weinig moeite mee en wat is nou spannender dan alle fundamenten van je partij – zowel inhoud als organisatie – lekker te laten schudden? In de sfeer van het afgelopen weekend zou ik bijna zeggen: ik heb er zin an!

3 antwoorden op “GroenLinks 2020”

  1. Ik dacht even dat je een hypothetische situatie in 2020 schetste waarbij nog steeds werd gepraat over hoe de commissie voor Project 2008 eruit moest zien šŸ˜‰
    Ik snap trouwens niet waarom degenen die het dichtst op het vuur zitten niets te vertellen zouden mogen hebben. De inbreng van politici lijkt me juist erg belangrijk.

  2. Dat zou wel heel ernstig zijn šŸ™‚ Gelukkig ging het hier alleen om de vraag wat de horizon is van onze toekomstvisie en de bedoeling is om tot ongeveer 2020 vooruit te kijken.
    Helemaal eens dat juist ook de inbreng van Kamerleden en andere ‘politici’ juist erg nuttig is.

Reacties zijn gesloten.