Afscheidswandeling en -etentje

Afgelopen vrijdag namen we dan eindelijk afscheid van de oude fractie. Het is een beetje raar als je al twee maanden onderweg bent in de nieuwe samenstelling, maar met drukte en volle agenda’s die politici erop na (zeggen te) houden was het al lang prettig dat we toch nog een datum hadden gevonden. Het was erg jammer dat Jan er alsnog niet bij kon zijn, maar gelukkig waren Connie, Imelda en Bart er wel.

Na een wandeling onder deskundige leiding door Haarlem – toch grappig dat er zoveel meer te melden is over plekken waar je tussen station en provinciehuis vaak zo achteloos aan voorbij loopt – aten we in de Kloosterkeuken. GroenLinksers gaan natuurlijk niet zomaar ergens eten: dit restaurant is een leer/werkproject van Bureau Jeugdzorg Noord-Holland waar schoolverlaters en jongeren die het moeilijk redden op de arbeidsmarkt ervaring op kunnen doen. We hebben er goed gegeten en gedronken en zijn tot sluitingstijd blijven zitten.

Aan mij de taak om de drie afscheidnemers uit te luiden met warme woorden, zeker ook voor mijn voorganger Bart. Voor allen een museumjaarkaart om de plotselinge zee aan vrije tijd mee door te komen en bovendien de rijkdom van al die Noord-Hollandse musea te ontdekken.