Even uitrusten

Wie durft te beweren dat provinciale politiek saai is, moet zich laten nakijken… Alhoewel, ik heb zo’n vermoeden dat de komende 3½ jaar niet kunnen tippen aan de afgelopen maanden. Ben ergens wel blij dat het reces is, aan de andere kant begon ik er net weer een beetje in te komen. In het normale politieke werk dan.

Ik geloof dat je dan geacht wordt iets te zeggen als "die ervaring had ik niet willen missen" maar ik twijfel nog steeds of dat echt waar is. Nu de rook opgetrokken is, vind ik het aan de ene kant heel bijzonder om te moeten gaan met zulke politieke en publicitaire druk. Aan de andere kant was het een kloteperiode, met een hele vervelende uitkomst. Als ik dat op een of andere manier had kunnen voorkomen, was me dat heel wat waard geweest.

Hoe dan ook is het een speciale vuurdoop voor mij als fractieleider geweest. De stress van de verkiezingscampagne en de intensieve onderhandelingen verbleken daarbij toch een beetje. Ineens allerlei camera’s voor je neus, journalisten die maar bleven bellen en partijgenoten die zich bezorgd belangstellend afvroegen wat er toch allemaal aan de hand was. Opletten dat ik geen verkeerde dingen zou zeggen (of iets dat verkeerd uitgelegd kan worden) en ook een plek geven aan mijn eigen emoties.

In september krijgen we nog een provinciale ledenvergadering waarin deze affaire besproken zal worden. Gelukkig zit september verder ook goed vol met leuke GroenLinks activiteiten. Nu even tijd om uit te rusten, ik wens al mijn lezers vast een goede vakantie! Zelf blijf ik in het land en ik kan het vast niet laten af en toe commentaar te geven…

2 antwoorden op “Even uitrusten”

  1. Hai Harmen,
    Geniet van de rust, is verdiend na alle gedoe waar je je hoofd koel bij wist te houden. En daarna weer serieuze politiek.
    groeten,
    Naima

Reacties zijn gesloten.