Nog een keer partijraad

Zoals ik een tijdje terug meldde, had ik me opnieuw kandidaat gesteld voor de partijraad. Vanavond was in Amsterdam de ledenvergadering die de nieuwe delegatie moest kiezen. In totaal mag Amsterdam 11 mensen afvaardigen (van de 80) en ook nog eens 4 reserves. Met een exact aantal van 15 kandidaten zou dat moeten lukken, ware het niet dat je wel 1/3 van de stemmen nodig hebt om gekozen te worden. Uiteindelijk bleken er 12 mensen voldoende stemmen te hebben, dus hebben we maar 1 reserve – de ervaring leert dat dat wel erg krap is… Zelf werd ik tot mijn grote vreugde met een Albanese meerderheid gekozen voor wat mijn derde en laatste periode gaat worden: 48 van de 49 stemmen. Ook mijn gewaardeerde Bos en Lommerse collega Dewi kreeg een groot aantal stemmen, dus ons stadsdeel zal de komende twee jaar goed vertegenwoordigd zijn.

Op de ledenvergadering werden voorts twee nieuwe leden voor het federatiebestuur gekozen en legden de raadsfractie en onze wethouders Maarten en Marijke verantwoording af over het afgelopen jaar rood-groen. De naar mijn smaak niet erg boeiende discussie sleepte zich voort en zo werd het toch nog redelijk laat. Ik besloot tegen mijn gewoonte in de borrel maar eens over te slaan en verstandig op de fiets naar huis te stappen.

2 antwoorden op “Nog een keer partijraad”

Reacties zijn gesloten.