Nieuwe flinkheid

Al weken had ik me verheugd op de 16e december, 12.30. Immers, Ajax-PSV is – hoe mijn cluppie er ook voor staat – altijd de wedstrijd van het jaar. Niets fijner dan winnen van PSV en ik was dit jaar wederom gematigd optimistisch dat dat ook zou gaan lukken. Groot dan ook de teleurstelling en boosheid over de actie van de politie en het gebrek aan creativiteit bij het verzinnen hiervan. Ik zie niet in hoe het duperen van duizenden voetballiefhebbers de steun voor de op zich best redelijke eisen van de agenten enig goed zal doen. De wedstrijd moet bovendien op korte termijn ingehaald worden, grote kans dat dat op een onhandige doordeweekse dag zal zijn.

Maar de reactie van de grote baas van de KNVB, die met de van hem bekende zelfvoldaanheid meldde dat deze verwende kereltjes zich niet zo moesten aanstellen, slaat uiteraard ook nergens op. Het past overigens wel naadloos bij de nieuwe flinkheid van het zeggen-wat-je-denkt.Terecht zijn de politiebonden hierover verontwaardigd. Aparte man toch, die Henk Kesler. Lijkt het toonbeeld van netheid en voorkomendheid, je hoort hem niet zo vaak in de media, maar kan ineens – net als het publiekelijk afserveren van Martin Jol als bondscoach – merkwaardig uit de hoek komen. Gezien de mate waarin de KNVB afhankelijk is van de politie om de boel rond wedstrijden onder controle te houden, bepaald niet handig.

2 antwoorden op “Nieuwe flinkheid”

  1. Henk Kesler vergeet inderdaad dat zonder politie-inzet ´zijn´ betaalde voetbal helemaal geen bestaansrecht meer heeft. Hij zit voor een dubbeltje op de eerste rang!

  2. Precies! De reden waarom voetballiefhebbers gedupeerd worden is omdat het voetbal al jaren enorm afhankelijk is van de politie. Misschien moet daar eens over gepraat worden. Hoe eerlijk is het eigenlijk dat hier handenvol belastinggeld aan besteed worden?

Reacties zijn gesloten.