Tenda, van harte!

Aan het eind van het jaar is het weer tijd voor de overbekende lijstjes met de beste dit, het slechtste dat. De meeste daarvan negeer ik vakkundig, maar dit is toch weer leuk om te lezen:

Tenda Hoffmans (GL) beste raadslid in Haarlem

Tenda Hoffmans van GroenLinks is het beste Haarlemse gemeenteraadslid van 2007. Dat is de uitkomst van de jaarlijkse verkiezing die deze krant uitschrijft onder Haarlemse politici. Chris van Velzen (VVD) werd voor het tweede achtereenvolgende jaar aangewezen als beste wethouder.

Hoffmans wordt door haar collega’s geprezen als ‘scherp’, ‘betrokken’ en ‘integer’, Over haar wordt gezegd dat ze ‘niet uit het veld te slaan’ en ‘een goede debater’ is. Tenda Hoffmans kreeg tien van de 43 stemmen. De nummer twee, Jeroen Fritz (PvdA) bleef steken op zeven stemmen, die overigens allemaal van binnen de eigen partij kwamen. Hoffmans haalde stemmen uit zes van tien gemeenteraadsfracties. Als nummer drie eindigde Cees-Jan Pen van het CDA; hij kreeg vier stemmen.

Opvallend is dat de top drie wordt gevormd door een jonge, nieuwe lichting Haarlemse politici. Bij de wethouders is Chris van Velzen (financiën, cultuur en personeelszaken) evenals vorig jaar de onbetwiste nummer één. Hij kreeg 28 stemmen (twee meer nog dan vorig jaar). Ter vergelijk: de nummer twee, Maarten Divendal (beheer, sport en jongeren – PvdA), haalde zes stemmen.

Tenda, geniet van deze uitverkiezing en bedenk dat nog moeilijker dan aan de top komen is om er te blijven…

Eén antwoord op “Tenda, van harte!”

Reacties zijn gesloten.