Wim de Gelder naar Alphen

Een paar jaar geleden leek het een tamelijk onwaarschijnlijke benoeming: een GroenLinks burgemeester in Bloemendaal. Nader beschouwd is het helemaal niet zo raar, gezien de vrijzinnige koers van onze partij en het groene karakter van veel rijke Noord-Hollandse gemeenten (kijk de resultaten van GroenLinks er maar op na). Bovendien hadden we toen ook al een GroenLinks burgemeester in Blaricum, niet een gemeente waar de gemiddelde inwoner veel te klagen heeft over zijn inkomen.

Wim de Gelder, want over hem gaat het hier uiteraard, heeft een prima invulling gegeven aan zijn burgemeestersambt. Open en toegankelijk en met alle partijen samenwerkend. Mede door zijn inzet kwam er een fusie met Bennebroek tot stand. Nu die is afgerond (binnenkort verkiezingen) is het een goed moment om een nieuwe uitdaging aan te gaan als eerste man van Alphen aan de Rijn. Hoewel het percentage GroenLinks burgemeesters in onze provincie omlaag gaat, vanaf deze plek mijn hartelijke felicitaties voor Wim en veel succes gewenst met deze mooie klus.

2 antwoorden op “Wim de Gelder naar Alphen”

 1. Hey, cool om te zien dat je ook een blog hebt. ‘k Was weer vergeten je iets terug te sturen op Hyves, maar zo is ook wel leuk misschien =]
  Mooie blog, maar je hebt wel een beetje clich├ękleuren gekozen, hoor.
  Ik had eerst ook een web-log.nl, maar ik vond die reclamestrook erboven zo lelijk, en wilde er niet voor betalen m weg te halen, haha.
  Nu goed, if you like, ik ben op het www te vinden via http://www.frankfabianvankeeren.nl =]

 2. Hoi Frank,
  Ja jouw website had ik ook al ontdekt ­čÖé
  En je wordt op je wenken bediend. Liep al een tijdje met het idee rond de opmaak weer eens te veranderen, dus dit was het laatste duwtje.

Reacties zijn gesloten.