De tijd van gaan is gekomen

Afgelopen maandag hadden we de laatste Statenvergadering van het jaar 2008. Het was meteen ook de laatste keer dat we in Heiloo bij elkaar kwamen. Na 1,5 jaar buiten de deur mogen we weer terug naar het vertrouwde provinciehuis in Haarlem. Alhoewel, vertrouwd? Mijn welingelichte bronnen melden dat ons onderkomen een flinke metamorfose heeft ondergaan. De meesten zeggen erbij dat het heel mooi geworden is, al wordt over de grote luchter in de vergaderzaal nog wisselend gedacht.

Ik kan niet wachten te zien hoe het geworden is. De eerste gelegenheid zal zijn op 9 januari, wanneer de provincie haar nieuwjaarsreceptie houdt. Best een spannende gedachte, met al die drankjes en hapjes in een gerenoveerde zaal. Overigens dan verder nog wel leeg: pas op 2 februari zal voor het eerst worden proefgedraaid met het nieuwe meubilair, de nieuwe geluidsinstallatie en stemsysteem. Dan is er nog een week de tijd om eventuele kinderziektes te verhelpen, want 9 februari is de eerste Statenvergadering van het nieuwe jaar.