Goede voornemens

Allereerst wil ik alle lezers van dit weblog veel mooie dromen, diepe gedachten en (on)verwacht succes wensen in 2009! Dat het persoonlijk én politiek een prachtig jaar mag worden…

De ervaring van de afgelopen jaren heeft mij geleerd dat het uitspreken of opschrijven van goede voornemens weliswaar een mooi tijdverdrijf is, maar het effect ervan gering te noemen is. Vandaar dat ik voor het komend jaar heb gekozen voor een motto en hoop dat ik de moed heb ernaar te leven. Te durven dromen en te zeggen wat ik denk en voel. Het is een prachtig lied van Jacques Brel, dat ik (als rechtgeaard fan) gek genoeg nog niet eerder had ontdekt. Vooral het slot vind ik schitterend:

Je ne sais si je serai ce héros

Mais mon coeur serait tranquille


Et les villes s’éclabousseraient de bleu


Parce qu’un malheureux


Brûle encore, bien qu’ayant tout brûlé


Brûle encore, même trop, même mal


Pour atteindre à s’en écarteler


Pour atteindre l’inaccessible étoile.

2 antwoorden op “Goede voornemens”

  1. Hoi Johan,
    Ook erg mooi, heb zelf nog geen uitgesproken favoriet en zoals je ziet leer ik af en toe ook nog weer wat nieuws kennen.
    Beste wensen!

Reacties zijn gesloten.