Het borrelseizoen is geopend

Eigenlijk had ik op 1 januari willen openen in het Concertgebouw. Maar al vanaf kerst heb ik last van een hardnekkige verkoudheid en net die dag voelde ik me bepaald niet 100%. Nee, dat had niet met de alcohol van de vorige avond te maken! Erg jammer, want de receptie van de gemeente Amsterdam is anders mijn favoriete opening van het nieuwe jaar…

Officieus is het afgelopen zaterdag al geopend tijdens de borrel met mijn oude politicologenvrienden. Maar laat ik eer van de officiële start van het borrelseizoen gunnen aan de nieuwjaarsontmoeting van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland. Dit evenement, om mij nog onduidelijke redenen Hallo2009 genoemd (inderdaad, Hallo2010 werd ook al aangekondigd, noteert u vast 4 januari), vond vanmiddag plaats in het DSB Stadion. U weet wel, het onderkomen van die club die van mijn club tijdelijk bovenaan mag staan.

Een gezellige borrel en een goede gelegenheid bij te praten met mensen bij wie dat alweer te lang geleden was. Sowieso mij voorgenomen de komende maanden nog vaker naar het noorden van onze provincie te gaan. Zo werd ik erop gewezen dat deze regio in de Tweede Kamer in het geheel niet vertegenwoordigd is, toch een slechte zaak! Ook bedacht ik mij (in mijn zwarte pak met krijtstreep) dat het misschien toch wel aardig zou zijn iets te doen aan de overdaad aan donkere pakken… Misschien toch maar eens iets groen-roods aanschaffen? Alhoewel, ik ken mezelf ook iets langer dan vandaag: je ne sais si ce je serai ce héros.

Nu het seizoen eenmaal is geopend, is er ook geen houden meer aan. Morgen een rustdag, maar woensdag is Dwars aan de beurt, donderdag GroenLinks Amsterdam, vrijdag de provincie en mijn eigen afdeling Bos en Lommer en zaterdag GroenLinks Zaanstad. Uiteraard ook om op verschillende plekken mijn partijgenoten te overtuigen op Bas te stemmen als Europees lijsttrekker!

En dan maar hopen dat het na deze inspanningen zondag in Egmond allemaal goed gaat…