Back in tha house

Vanmiddag hadden we voor het eerst sinds bijna twee jaar weer een vergadering in het oude vertrouwde Provinciehuis. Alhoewel, oud en vertrouwd: er is wel een hoop veranderd dankzij de zeer geslaagde restauratie. Ik ben erg onder de indruk van het resultaat, dat ik grotendeels al had kunnen aanschouwen tijdens de provinciale nieuwjaarsreceptie. Intussen wordt er nog flink gewerkt aan de laatste onderdelen, zowel binnen als buiten. Eigenlijk was het een klein wonder dat we vandaag al in de eerste koffiekamer terecht konden voor de commissie Wegen, Verkeer en Vervoer.

De Statenzaal, met een erg fraai tapijt, is ook al grotendeels ingericht en van het nieuwe meubilair voorzien. Het scheelt een hoop nu we met 55 in plaats van 83 Statenleden zijn en ik ben blij dat we van de ouderwetse schoolbankjes opstelling af zijn. Alleen de stoelen ontbreken nog, evenals de naambordjes, zodat ik niet precies wist waar ik straks met mijn fractie kom te zitten (nee, ik ken de plattegrond nog niet uit mijn hoofd).   

Een kleine tegenvaller was dat het bij de vergadering nog net zo koud was als twee jaar geleden. Dankzij het debat en de goed gevulde zaal warmde het snel op, maar ik hoop wel dat daar nog een oplossing voor komt. We hadden het onder meer over de projecten voor wegen en OV in het kader van de Tweede Investeringsimpuls, over de OV SAAL (verbinding Schiphol-Amsterdam-Almere-Lelystad) en over de bereikbaarheid in de ‘grensstreek’ tussen onze provincie en Zuid-Holland. Naar aanleiding van een PvdA motie ging het ook nog over extra inzet op de treinverbinding Haarlem-Schiphol. Uit een vergelijking van de cijfers voor de trein en de bus leek het alsof de bus (Zuidtangent) vele malen meer reizigers trekt dan de trein. Aan het van de middag kwam de aap uit de mouw: de NS hadden zich een nulletje vergist: niet 40.000 maar 400.000 reizigers per jaar…

Hoe dan ook: goed om terug te zijn! Our house is a very fine house:

Eén antwoord op “Back in tha house”

Reacties zijn gesloten.