In nerveuze, doch hoopvolle afwachting

De stembussen zijn gesloten, er kan geteld worden. Komende zaterdag zullen we weten wie de Europese lijst van GroenLinks mag gaan aanvoeren. Enige kink in de kabel kan nog zijn dat de benodigde opkomst van 30% niet is gehaald. Maar ik reken erop dat mijn mede-GroenLinksers trouw gestemd hebben. Voor velen is het de eerste keer dat zij zo directe invloed hebben op wie de leidsvrouw of -man wordt. Zo’n kans laat je toch niet lopen.

Hoe de uitslag ook is, ik vind het voor herhaling vatbaar.We hadden iets te kiezen, qua presentatie en stijl, maar – meer dan sommigen lijken te beseffen – ook op inhoud. Het lijkt me goed als we deze procedure ook bij de lijst voor de Tweede Kamer gaan toepassen. Want er moeten toch heel wat gegadigden zijn om Femke op te volgen? En dan ook weer met dit systeem van overdraagbare stemmen graag.

Op de Planeet daagt René ons uit een voorspelling te wagen. Verleidelijk, maar ik ga dat toch maar niet doen. Als campaigner van Bas kan ik immers moeilijk een andere nummer één voorspellen (en ik heb ook goede hoop dat het gaat lukken). Verder doen vrouwen het altijd goed bij GroenLinks en dicht ik Alexander de minste kansen toe. Nou ja, dat was al bijna een voorspelling…

2 antwoorden op “In nerveuze, doch hoopvolle afwachting”

  1. Hoi Liesje,
    Judith was mijn nummer twee na Bas, dus ik ben niet ontevreden. Denk dat zij het zeker goed gaat doen! Nu nog zorgen dat het congres in maart de juiste nummer twee kiest…

Reacties zijn gesloten.